Wprowadzenie
Dowiedz się, jak przygotować oryginalne chińskie potrawy uliczne od szefowej kuchni Ning Ma z londyńskiej restauracji Mamalan. Korzystając z najważniejszych wskazówek, możesz poznać sekrety dotyczące dwóch popularnych północno-chińskich dań — smażonych kulek warzywnych oraz dania chińskiego z krewetkami i chili.
Przygotowanie kuchni
Szefowa kuchni Ning Ma przedstawia konfigurację i wyposażenie swojej szybko rozwijającej się restauracji w Pekinie. Prezentuje podstawowe urządzenia niezbędne do przygotowywania autentycznych dań zachodniej kuchni.
Głęboko smażone kulki warzywne (część 1)
Szefowa kuchni Ning Ma omawia składniki, które są wykorzystywane do przygotowywania popularnych kulek warzywnych. Od podstawowych składników, które pewnie znasz, po te sekretne, które nadają potrawom smak i autentyczność.
Głęboko smażone kulki warzywne (część 2)
Zapoznaj się z całym procesem, oglądając część 2, w której przedstawiono, jak zrobić chrupiące kulki warzywne z menu restauracji Mamalan. Poznaj sekretne wskazówki, kluczowe techniki i porady dotyczące idealnego nakładania na talerz i komponowania dodatków do dania.
Potrawa z krewetkami i chili (część 1)
Zobacz, jak przygotować danie chińskie z krewetkami i chili i poznaj składniki. Poznaj odmiany sosu sojowego w kuchni orientalnej, jego rolę oraz wpływ, jaki wywiera każdy wariant na smak i konsystencję dania.
Potrawa z krewetkami i chili (część 2)
Podążaj śladami szefowej kuchni Ning Ma — dzięki części 2 poznasz cały proces gotowania. Część ta zawiera informacje o czasie gotowania, tempie i przygotowaniu kuchni, a także o ozdabianiu i nakładaniu na talerz.