Wprowadzenie i wyposażenie
Szef kuchni Marzio Zachi z londyńskiej restauracji Osteria Antica Bologna z włoskim menu przedstawia kuchnię i Piemont, północno-włoski region, który słynie z pożywnych i popularnych dań włoskich.
Zaopatrzenie w składniki o wysokiej jakości
Szef kuchni Zachi przedstawia znaczenie pozyskiwania wysokiej jakości składników, jednocześnie opisując tradycyjne produkty piemonckiej kuchni. Opisuje rolę orzechów laskowych we włoskich potrawach, a także sposób przyprawiania i dostawców słynnej białej trufli Alba.
Risotto z białymi truflami
Szef kuchni Zachi przygotowuje tradycyjne dania włoskie z piemonckimi białymi truflami. Zapoznaj się z całym procesem, aby przygotować ten kremowy i dekadencki specjał z Piemontu.
Vitella Tonnato
Poznaj delikatny smak cielęciny vitello tonnato. Jest to piemoncka cielęcina podawana z sosem majonezowo-tuńczykowym. Zyskaj nowe umiejętności w zakresie miksowania, ponieważ to danie należy podawać na zimno po zmiksowaniu. Posmakuj go i pokrój je w taki sposób, aby przypominało lokalną wersję.
Kotlety cielęce po piemoncku przysmażanymi ziemniakami
Rozgrzej patelnię do kotletów cielęcych po piemoncku z przysmażanymi ziemniakami. Dowiedz się, jak prawidłowo przyprawić i przygotować cielęcinę, jednocześnie przysmażając ziemniaki. To proste danie można przyrządzić na jednej patelni.