Menu

Składniki

+

Żurek

Jajko Ajitsuke

Podanie

  • Olej szczypiorkowy 60.0 ml
  • Słonina pieczony 600.0 g
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 10.0 g

...

Przygotowanie

  1. Żurek

    • W wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim ugotuj grzyby. 
    • Wywar przecedź i odstaw do wystudzenia. 
    • Grzyby pokrój w drobne paski. 
    • Do wywaru dodaj Żurek, wymieszaj i zagotuj. 
    • Dodaj śmietankę, pastę Tahini i dopraw Esencją dymną, solą i pieprzem. 
    • Makaron ugotuj do miękkości.
  2. Jajko Ajitsuke

    • Jajka (rozmiar M) gotuj przez 5,5 minuty i zahartuj w wodzie z lodem. 
    • Z sosu Ketjap Manis, oleju sezamowego i wody przygotuj zalewę. 
    • Włóż obrane jaja i odstaw na około 12 godzin.
  3. Podanie

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza