Menu

Składniki

+

Żeberka:

Sos:

Ziemniaki:


...

Przygotowanie

  1. Żeberka:

    • Żeberka oczyść, zdejmij błonę i wyporcjuj.
    • Mięsodopraw Przyprawą do mięs, przesmaruj miodem i Esencją Dymną Knorr Professional.
    • Umieść w workach próżniowych. Gotuj 19 godzin w piecu konwekcyjnym lub cyrkulatorze w temperaturze 78⁰C.
    • Żeberka wyjmij z worków, usuń kości, a powstały sos przecedź.
  2. Sos:

    • Sos od żeberek połącz z sosem Demi Glace Knorr i wodą tak, by łącznie mieć około 0,5 litra wywaru. Gotuj chwilę na wolnym ogniu. Delikatnie zagęść ciemną zasmażką i surowym masłem i zagotuj. Jeśli będzie taka konieczność delikatnie zagęść masłem.
    • Dopraw do smaku Esencją Dymną Knorr Professional i solą.
  3. Ziemniaki:

    • Ziemniaki obgotuj w wodzie, osusz, a następnie usmaż w głębokim tłuszczu.
    • Usmażone grube frytki przypraw wędzoną papryką i Przyprawą do frytek i ziemniaków Knorr 100% Natural.
  4. Podanie:

    • Wolno gotowane żeberka wołowe podawaj z frytkami i sosem miodowo dymnym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza