Menu

Składniki

+

Żeberka wołowe

Pieczone warzywa korzeniowe

  • Marchew, obrana 400.0 g
  • Seler, obrany 400.0 g
  • Pasternak, obrany 400.0 g
  • Ziemniaki, obrane 400.0 g
  • Cebula czerwona 200.0 g
  • Czosnek 3.0 ząbki
  • Masło klarowane
  • Sól do smaku

Podanie

  • Kolendra świeża 1.0 pęczek

...

Przygotowanie

  1. Żeberka wołowe

    • Z Przyprawy do mięs, oleju i sosu BBQ przygotuj marynatę.
    • Żeberka podziel na 20 kawałków, włóż je do marynaty i odstaw na minimum 12 godzin.
    • Mięso piecz w piecu nagrzanym do temperatury 110°C przez 2,5 godziny, a następnie paruj przez 30 minut.
  2. Pieczone warzywa korzeniowe

    • Wszystkie warzywa pokrój w dowolny sposób, wymieszaj ze sklarowanym masłem i dopraw solą.
    • Piecz w piecu nagrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
  3. Podanie

    • Natalerzu ułóż dwa kawałki żeberek, pieczone warzywa i posyp kolendrą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza