Menu

Składniki

+

Śledź

Tempura

  • Mąka ziemniaczana 100.0 g
  • Mąka pszenna 120.0 g
  • Jaja 2.0 szt.
  • Woda z lodem 300.0 ml

Warzywa

Step 4

  • Szczawik Do Dekoracji
  • Kiełki kapusty mizuna do dekoracji

...

Przygotowanie

  1. Śledź

    • Ze śledzia usuń 2/3 kręgosłupa. 
    • Składniki solanki wymieszaj, włóż rybę i odstaw na godzinę. 
    • Dopraw Delikatem do ryb.
  2. Tempura

    • Składniki tempury wymieszaj, zanurz w niej śledzie i usmaż na fryturze.
  3. Warzywa

    • Dynię wymieszaj z częścią oleju i piecz w temp. 160°C przez 10 minut. 
    • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj seler naciowy, cukinię i marchew.
    • Całość krótko zasmażaj, dopraw Rosołem jarzynowym. • Dodaj jarmuż, Campagna Rustica, gotuj przez chwilę i dopraw do smaku.
  4. Step 4

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza