Menu

Składniki

+

Łosoś

  • Łosoś, filet ze skórą 1.8 kg
  • Knorr Przyprawa do ryb 100% naturalnych składników 0,25 kg 25.0 g
  • Sól do smaku
  • Masło klarowane wegetariańskie do smażenia

Sos musztardowo-koperkowy

  • Musztarda żółta, słodka 100.0 g
  • Miód 40.0 g
  • Sok z cytryny świeży 20.0 ml
  • Oliwa 150.0 ml
  • Koperek, posiekany 30.0 g
  • Kapary 40.0 g
  • Sól, pieprz do smaku

Podanie

  • Szparagi zielone ugotowane 1.5 kg
  • Ziemniaki puree 2.0 kg

...

Przygotowanie

  1. Łosoś

    • Łososia oczyść, wyporcjuj, przypraw Przyprawą do ryb i solą. Usmaż na Ramie Culinesse.
  2. Sos musztardowo-koperkowy

    • Musztardę połącz z miodem i sokiem z cytryny. Delikatnie wlej oliwę, cały czas mieszając rózgą. Dodaj posiekany koperek, kapary i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Na talerz nałóż porcję ziemniaków, szparagów, kawałek łososia. Całość polej sosem musztardowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza