Menu

Składniki

+

Przygotowanie


...

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    • Zamarynuj łososia w sosie Teriyaki przez 30 minut. Usmaż, aby otrzymać złocisty kolor i chrupiącą skórkę.
    • Papryczki chili, marchew, cebulę podsmaż na oleju sezamowym. Dopraw sosem Teriyaki pozostałym z marynowania łososia. 
    • Smażone warzywa i kiełki ułóż na talerzu, na nich połóż łososia. Udekoruj liśćmi kolendry i ziarnami sezamu.
    • Opcjonalnie, podawaj z ćwiartką limonki.  
    • Porady i sugestie: Delikatnie smażąc stronę polędwicy, często glazuruj łososia sosem Teriyaki, aby nadać mu równomierny, złotobrązowy kolor. Po usmażeniu możesz również usunąć glazurę z patelni z bulionem i/lub japońskim sake, aby zrobić lekki sos do dania.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza