Menu

Składniki

+

Łosoś, marynata

Rolada ze szparagów i pora

Puree z marchewki

Sos maślany

Kasza sorgo


Łosoś/ rolada zeszparagów i pora/ puree z marchewki / sos maślany / kasza sorgo

...

Przygotowanie

  1. Łosoś, marynata

    • Rybę podziel na porcje.
    • Składniki marynaty wymieszaj, zamarynuj łososia i odstaw na 2-3 godziny.
    • Obsmaż, przełóż do pieca i piecz w temp. 175°C przez 8-10 minut.
  2. Rolada ze szparagów i pora

    • Szparagi oczyść, obetnij główki i zblanszuj. 
    • Pora skrop częścią oliwy, dopraw sola i piecz w temp. 190°C przez 20 minut. 
    • Z pieczonego pora usuń pierwsze liście. Szparagi i pora posyp Sosem sałatkowym. Skrop pozostała częścią oliwy. 
    • Liście nori delikatnie zwilż woda i owiń nimi szparagi i pora. 
    • Pora i 10 szt. szparagów zawiń w arkusz wodorostów, a następnie w folie spożywczą, tworząc roladkę. 
    • Odstaw na kilka godzin do lodówki.
  3. Puree z marchewki

    • Marchew pokrój w dowolny sposób, podsmaż na części masła z imbirem, podlej woda, dodaj Przyprawę warzywna i duś do miękkości.
    • Zmiksuj, dodając pozostała cześć masła.
  4. Sos maślany

    • Na maśle podsmaż cebulę. Dodaj wino, wodę, Sos cytrynowo-maślany i gotuj przez chwile. 
    • Wlej śmietankę i dopraw Primerba.
  5. Kasza sorgo

    • Kaszę namocz przez 12 godzin i ugotuj.  
    TIP Jesli chcesz urozmaicic plating dania, 20 g kaszy sorgo zalej olejem,
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza