Menu

Składniki

+

Łosoś Katsu

  • Łosoś filet 1.2 kg
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Mąka pszenna 50.0 g
  • Jaja 2.0 n/a
  • Panko 150.0 g
  • Olej do głębokiego smażenia

Tajski pikantny dressing wasabi Nam Yum

Majonez Shoyu

Dekoracja - PODANIE

  • Pomidorki koktajlowe 10.0 szt.
  • Ogórek zielony 150.0 g
  • Trawa cytrynowa 20.0 g
  • Szalotka 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. Łosoś Katsu

    • Filet z łososia przekrój wzdłuż na 4 kawałki, dopraw solą i pieprzem. 
    • Panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i w panko. Czynność panierowania możesz powtórzyć.
    • Smaż na głębokim tłuszczu do uzyskania ciemnozłotego koloru. 
    • Po przekrojeniu łosoś musi być w środku intensywnie różowy.
  2. Tajski pikantny dressing wasabi Nam Yum

    • Esencję cytrusową, sos rybny, cukier, Rosół z kury i wodę zmiksuj. 
    • Dodaj pozostałe składniki i solidnie wymieszaj.
  3. Majonez Shoyu

    • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  4. Dekoracja - PODANIE

    • Pokrój usmażonego łososia na porcje i ułóż na talerzu. Podawaj z tajskim dressingiem wasabi, skrop majonezem shoyu. 
    • Ułóż plastry zwiniętego ogórka, pomidorki, plasterki szalotki, posiekaną trawę cytrynową i listki mięty.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza