Menu

Składniki

+

Wywar rybny

Mini gołąbki z ryby w szpinaku

  • Mięso Z Ugotowanej Ryby 300 G
  • Śmietanka 30% 50.0 ml
  • Cytryna , sól do smaku
  • Szpinak świeży 50.0 g

Konfitowane ziemniaki

  • Ziemniaki sałatkowe (kostka) 300.0 g
  • Oliwa 50.0 ml
  • Olej 100.0 ml
  • Czosnek 3.0 ząbki
  • Sól do smaku

Warzywa julienne

  • Marchew 150.0 g
  • Seler naciowy 120.0 g
  • Pietruszka korzeń 70.0 g

Podanie

  • Koperek świeży do dekoracji
  • Rukiew wodna do dekoracji

Taka kompozycja zupy ze względu na sposób ułożenia składników znana jest jako „kąpiel” - polega na ułożeniu w głębokim talerzu składników i zalaniu ich wywarem lub sosem. Ważne, by składniki były widoczne, a nie całkowicie zalane.

...

Przygotowanie

  1. Wywar rybny

    • Warzywa pokrój w kostkę i gotuj do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Dodaj Esencję bulionu rybnego, sok z cytryny i tuszkę karpia.
    • Całość gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Pozostaw do wystudzenia.
    • Zimny wywar przecedź, oddziel mięso od ości i skóry.
  2. Mini gołąbki z ryby w szpinaku

    • Mięso zmiksuj z dodatkiem śmietanki, dopraw solą i skórką z cytryny.
    • Farsz zawiń w duże liście szpinaku, które wcześniej były sparzone i zahartowane w zimnej wodzie.
  3. Konfitowane ziemniaki

    • Ziemniaki przypraw solą i umieść w worku vacum z olejem, oliwą i czosnkiem. Gotuj do miękkości.
  4. Warzywa julienne

    • Warzywa delikatnie podsmaż na oleju od konfitowania ziemniaków, dopraw solą.
  5. Podanie

    • Wywar zagotuj, zabiel, dopraw do smaku, jeśli będzie taka potrzeba.
    • W talerzu lub misce umieść ciepłego gołąbka, ziemniaki i pozostałe warzywa. Zalej zabielonym wywarem.
    • Zupę rybną udekoruj koperkiem i listkami rukwi wodnej.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza