Menu

Składniki

+

Krem czosnkowy:

Pesto z rukoli:

  • Rukola 70.0 g
  • Olej 120.0 ml

Grzanki:


Przygotowanie

  1. Krem czosnkowy:

    • Rosół jarzynowy połącz z wrzącą wodą, dodaj seler i pietruszkę, a po chwili ziemniaki. Gotuj pod przykryciem.
    • Na wolnym ogniu podsmaż cebulę, dodaj do gotującego się wywaru.
    • Gotuj do miękkości około 20 minut pod przykryciem.
    • Na sam koniec dodaj Primerbę i szczyptę soli. Całość zmiksuj.
  2. Pesto z rukoli:

    • Rukolę i olej zmiksuj w blenderze.
  3. Grzanki:

    • Bagietkę przesmaruj z obydwu stron Primerbą.
    • Pokrój w dużą kostkę i obsmaż na patelni z oliwą z oliwek.
  4. Podanie:

    • Krem przelej do porcyjnego naczynia. Na wierzchu udekoruj kilkoma kroplami Pesto i posyp przygotowanymi grzankami.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza