Składniki
Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami i pesto z rukoli
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł138.12
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem czosnkowy:
Woda
/l
1.2 l
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/kg
25.0 g
0%
Seler, obrany, pokrojony
/g
170.0 g
0%
Pietruszka korzeń, obrany
/g
60.0 g
0%
Ziemniaki obrane, pokrojone
/g
700.0 g
0%
Cebula, kostka
/kg
250.0 g
0%
Olej (do smażenia)
/l
0.0 l
0%
Knorr Professional Primerba czosnkowa 0,34 kg
/kg
50.0 g
0%
Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Sól do smaku
/
0.0
0%
Pesto z rukoli:
Rukola
/kg
70.0 g
0%
Olej
/l
120.0 ml
0%
Grzanki:
Bagietka, kromki
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/kg
20.0 g
0%
Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Oliwa Z Oliwek Do Smażenia
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem czosnkowy:
-
Woda 1.2 l
-
Seler, obrany, pokrojony 170.0 g
-
Pietruszka korzeń, obrany 60.0 g
-
Ziemniaki obrane, pokrojone 700.0 g
-
Cebula, kostka 250.0 g
-
Olej (do smażenia)
-
Sól do smaku
Pesto z rukoli:
-
Rukola 70.0 g
-
Olej 120.0 ml
Grzanki:
-
Bagietka, kromki 200.0 g
-
Oliwa Z Oliwek Do Smażenia