Menu

Składniki

+

Zupa

Podanie

  • Awokado, kostka 1.0 szt.
  • Ser Cheddar, tarta 150.0 g
  • Kwaśna śmietana 0.17 kg
  • Kolendra świeża 20.0 g

Dodatek kwaśnej śmietany zbalansuje ostry smak zupy.

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • Filet z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem rosołu z kury.
    • Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryczkę chili i paprykę wędzoną.
    • Dodaj Tomato Pronto i przyprawy, zalej wywarem od gotowania kurczaka.
    • Zupę gotuj przez kilka minut, zmiksuj i dopraw do smaku.
    • Kurczaka poszarp wzdłuż włókien.
    • Placki kukurydziane pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Podanie

    • Zupę podawaj z kurczakiem, awokado, cheddarem, udekorowaną kwaśną śmietaną, przygotowanymi chipsami kukurydzianymi oraz kolendrą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza