Menu

Składniki

+

Wykonanie

  • Olej 0.1 l
  • Knorr Zielona pasta curry 0,85 kg 0.15 kg
  • Mleko kokosowe 1.3 l
  • Cukier 0.06 kg
  • Sos rybny
  • Limonka 1.0 szt.
  • Liście kafiru 8.0 szt.
  • Filet z kurczaka z kostką 1.4 kg
  • Bakłażan kostka 0.8 kg

Zielona pasta curry to najostrzejszy wariant tej przyprawy. Dzięki przesmażeniu pasty na oleju, wydobędziesz z niej najwięcej smaku i aromatu.

...

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Na oleju zasmaż pastę curry wlej mleczko kokosowe i zagotuj.
    • Sos dopraw cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki. Dodaj liście kafiru, filet z kurczaka oraz bakłażana.
    • Gotuj do miękkości, aż osiągniesz pożądaną konsystencję.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza