Menu

Składniki

+

MASA MIĘSNA

PUREE ZIEMNIACZANE


Przygotowanie

  1. MASA MIĘSNA

    • Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Wrzuć zmieloną wołowinę i smaż na silnym ogniu mieszając.
    • Dodaj zioła, przyprawy, wino i redukuj przez chwilę.
    • Wlej wodę, sos Worcestershire, dodaj sos pieczeniowy w paście i gotuj do odparowania połowy płynu.
    • Marchew i seler pokrojone w kostkę oraz cząstki pieczarek zasmaż i połącz z mięsem. Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Posyp mąką i wymieszaj.
    • Na koniec dodaj groszek zielony i dopraw do smaku.
  2. PUREE ZIEMNIACZANE

    • Puree ziemniaczane wsyp do wody o temperaturze 80°C, wymieszaj i odstaw.
    • Następnie dodaj miękkie masło i jogurt z żółtkami.
    • Całość połącz na jednolitą masę.
  3. ZAPIEKANKA

    • Blachę G/N wysmaruj olejem, posyp bułką tartą, na spód wyłóż masę mięsną, a na górę puree ziemniaczane. Posyp parmezanem.
    • Zapiekaj w temperaturze 170°C przez 25 minut.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza