Menu

Składniki

+

WĄTRÓBKA

  • Wątróbka z kurczaka 1.1 kg
  • Sól 10.0 g
  • Pieprz czarny mielony 3.0 g
  • Mąka pszenna 100.0 g
  • Olej 80.0 ml

SOS

ROSTI

  • Ziemniaki 500.0 g
  • Marchew 100.0 g
  • Dynia 150.0 g
  • Sól 8.0 g
  • Pieprz czarny mielony 2.0 g
  • Tymianek świeży 5.0 g
  • Jajko 1.0 szt.
  • Olej 80.0 ml

Przygotowanie

  1. WĄTRÓBKA

    • Wątróbkę oczyść, oprósz mąką i obsmaż na patelni i dopraw.
  2. SOS

    • Z cukru przygotuj karmel, wrzuć wiśnie, wlej wino, dodaj posiekany imbir, anyż, pokrojoną w cząstki cebulę i redukuj.
    • Sos pieczeniowy rozprowadź w wodzie, zagotuj i połącz z przygotowanymi składnikami.
    • Na koniec dodaj tymianek i gotuj przez chwilę.

  3. ROSTI

    • Ziemniaki, marchew i dynię pokrój w zapałki, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wymieszaj z jajkiem i usmaż placki.
  4. PODANIE

    • Przed podaniem wątróbkę połącz z sosem i podawaj na rosti.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza