Menu

Składniki

+

Wołowina Massaman

Ryż Basmati

  • Ryż Basmati 600.0 g

...

Przygotowanie

  1. Wołowina Massaman

    • Wołowinę pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z Delikatem i odstaw.
    • W szerokim rondlu zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wołowinę i smaż mieszając.
    • Następnie dodaj curry i zasmaż, dodaj przyprawy i ponownie zasmażaj.
    • Całość zalej wodą, wlej mleko kokosowe i Esencje, gotuj pod przykryciem do ¾ miękkości.
    • Następnie dodaj ziemniaki i po 10 min dodaj Passatę i połowę orzechów.
    • Całość gotuj pod przykryciem do miękkości.
  2. Ryż Basmati

    • Ryż dokładnie wypłucz zmieniając wodę co najmniej 5 razy.
    • Po ostatnim wypłukaniu odsącz go i zalej zimną wodą na 2 palce ponad ryż, dodaj trochę soli i zagotuj, wymieszaj.
    • Następnie przykryj i zmniejsz palnik na bardzo mały. Gotuj ok. 10 min i odstaw na 15 min, po tym czasie wymieszaj widelcem i serwuj.
  3. Podanie

    • Wołowinę podawaj posypując kolendrą i szczypiorem, ryż podaj w osobnej miseczce.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza