Menu

Składniki

+

Marynata

Mięso

  • Wołowina b/k 1.5 kg
  • Patyczki Do Szaszłyków Do Nakłuwania

Glazura


Glazurowanie mięsa podczas grillowania lub pieczenia dodaje słodko-kwaśnej nuty , zabezpiecza przed wyschnięciem i nadaje wyjątkową karmelizowaną skorupkę.

...

Przygotowanie

  1. Marynata

    • Połącz wszystkie składniki ze sobą. Dokładnie wymieszaj.
  2. Mięso

    • Mięso pokrój w długie paski w poprzek włókien i połącz z marynatą. Odstaw na minimum 2 godziny.
    • Następnie nadziej mięso na namoczone patyczki do szaszłyków.
  3. Glazura

    • Połącz wszystkie składniki i zagotuj.
  4. Grillowanie

    • Wołowinę grilluj, od czasu do czasu nakładając pędzelkiem glazurę.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza