Menu

Składniki

+

Tempura

  • Jaja 1.0 szt.
  • Woda 250.0 ml
  • Mąka pszenna 100.0 g
  • Sól do smaku

Mięso

Sos słodko - kwaśny

Warzywa

  • Olej arachidowy 40.0 ml
  • Marchew młoda 200.0 g
  • Szparagi białe 100.0 g
  • Rzodkiewka 300.0 g
  • Pak choy 300.0 g
  • Ananas, obrany 500.0 g
  • Grzyby shimeji 80.0 g
  • Kolendra świeża 20.0 g
  • Przyprawy: sól i pieprz do smaku

Ryż

  • Ryż jaśminowy 500.0 g

...

Przygotowanie

  1. Tempura

    • Przygotuj tempurę z podanych składników, dodaj kilka kostek lodu.
  2. Mięso

    • Polędwiczki pokrój, dopraw Delikatem, obtocz w skrobi, tempurze i delikatnie posyp panko. 
    • Smaż w głębokim tłuszczu do zrumienienia, następnie wstaw do pieca na 170°C na 10 minut.
  3. Sos słodko - kwaśny

    • Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie, zagotuj, dodaj szalotkę, czosnek, imbir, ocet, cukier, sos Ketjap Manis oraz sezam. 
    • Gotuj przez 10 minut i zagęść skrobią.
  4. Warzywa

    • Na oleju zasmaż pokrojone warzywa, ananasa i grzyby, dodaj gałązki kolendry i dopraw solą i pieprzem.
  5. Ryż

    • Ryż ugotuj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza