Menu

Składniki

+

Wellington

Szalotki w sosie demi-glace z pomarańczą

Warzywa


...

Przygotowanie

  1. Wellington

    • Polędwiczki dopraw Delikatem do mięs, zawiń w folię spożywczą, zamknij w wakum i gotuj w cyrkulatorze w temp. 63°C przez 70 min.
    • Ugotowane polędwiczki wystudź, dokładnie osusz.
    • Na foli spożywczej rozłóż szynkę Serano, zblanszowane liście szpinaku i polędwiczkę.
    • Zwiń tak by szynka była na zewnątrz.
    • Całość zawiń w ciasto francuskie, piecz przez 12 min w temp. 210°C.
  2. Szalotki w sosie demi-glace z pomarańczą

    • Na 30 g masła połączonego z olejem podsmaż szalotki przekrojone na pół.
    • Sos Demi – Glace połącz z wodą i dodaj do podsmażonych szalotek.
    • Dodaj otartą skórkę z pomarańczy oraz wyciśnięty sok.
    • Całość redukuj do konsystencji sosu.
  3. Warzywa

    • Brukselkę ugotuj i podsmaż na 50 g masła z boczkiem.
    • Groszek cukrowy zblanszuj, zielony groszek ugotuj z Rosołem z kury, odcedź i zmiksuj na puree.
  4. Podanie

    • Polędwiczkę Wellington podawaj z szalotkami w sosie demi-glace z pomarańczą i warzywami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza