Menu

Składniki

+

Risotto

  • Wywar warzywny 1.5 l
  • Cebula (drobna kostka) 100.0 g
  • Masło 80.0 g
  • Ryż do risotto 600.0 g
  • Podgrzybek mrożony 500.0 g
  • Wino białe wytrawne 100.0 ml

Wykończenie

  • Masło 100.0 g
  • Parmezan (starty) 100.0 g
  • Esencja Grzybowa Knorr Professional 0,4 l 60.0 g
  • Sól, pieprz biały (do smaku)

...

Przygotowanie

  1. Risotto

    • Cebulę zeszklij na maśle, dodaj ryż i smaż przez chwilę.
    • Następnie dodaj grzyby. Całość podsmaż, wlej wino, wymieszaj i podlej częścią wywaru.
    • Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, dodając partiami pozostały wywar.
    • Risotto gotuj do uzyskania płynnej konsystencji przypominającej lawę.
  2. Wykończenie

    • Na końcu dodaj masło i starty parmezan.
    • Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza