Menu

Składniki

+

Sałatka

  • Cykoria 1.5 kg
  • Oliwa 100.0 ml
  • Ocet jabłkowy 70.0 ml
  • Sól Morska, Pieprz, Cukier Do Smaku
  • Rukola 500.0 g
  • Gruszka 800.0 g
  • Szparagi zielone 300.0 g
  • Ser Pleśniowy 200 G
  • Orzechy włoskie 100.0 g
  • Marchew Do Dekoracji

Podanie


Jeżeli twoja cykoria jest bardzo gorzka w smaku, wstaw ją do wody z lodem i przełóż do lodówki na 4 godziny – goryczka straci na mocy.

...

Przygotowanie

  1. Sałatka

      1. Cykorię przekrój na pół, posmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, grilluj z obu stron.
      2. Skrop octem i przełóż do naczynia do wystygnięcia.
      3. Na talerzu wyłóż opłukaną rukolę, na wierzch dodaj grillowaną cykorię, pokrojoną gruszkę, zblanszowane szparagi, ser pleśniowy i orzechy. Udekoruj cienkimi plastrami marchewki.
    • Podanie

      • Tuż przed podaniem polej sałatkę Sosem miodowo-musztardowym.
    Menu
    Strona Główna
    Produkty
    Przepisy
    Wiedza