Menu

Składniki

+

Fritatta

Unused/Remaining Ingredients

  • Ser Parmezan 3.0 g
  • Szalotka 11.0 g
  • Czosnek 1.0 g
  • Szpinakbaby 28.0 g
  • Kwaśna śmietana 300.0 g

Po usmażeniu Twoja frittata może być jeszcze bardziej puszysta – jeżeli białka jaj ubijesz osobno i dodasz na końcu do całości, uzyskasz efekt sufletu.

...

Przygotowanie

  1. Fritatta

    • Jaja wybij do naczynia, dodaj kwaśną śmietanę, parmezan starty na drobnych oczkach oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszaj.
    • Do masy jajecznej dodaj pokrojoną w paski paprykę grillowaną.
    • Szalotkę i czosnek posiekaj i zeszklij, dodaj oczyszczony szpinak, wymieszaj
    i odstaw.
    • Całość dodaj do masy jajecznej i wymieszaj.
    • Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej trochę oliwy, wlej rozmąconą masę i dodaj kilka kostek mozzarelli, chwilę smaż, uważając, aby się nie przypaliło.
    • Można wstawić na chwilę do pieca lub pod zapiekacz.
  2. Unused/Remaining Ingredients

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza