Menu

Składniki

+

Szparagi

  • Szparagi zielone (oczyszczone) 200.0 g
  • Szparagi białe (oczyszczone) 600.0 g
  • Sól, Cukier Do Smaku

Sos holenderski

Dodatki

  • Szpinak młody liście 250.0 g
  • Masło klarowane wegetariańskie do smażenia
  • Sól, Pieprz, Cytryna Do Smaku

Podanie

  • Migdały 20 G
  • Bułka tarta 15.0 g

Dodanie ubitej Ramy Cremefine 31% do sosu holenderskiego nada mu lekkości i puszystości.Tak powstały sos nazywany jest „sosem Mousseline”.

...

Przygotowanie

  1. Szparagi

    • Ugotuj szparagi białe i zielone w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Po ugotowaniu zahartuj (zimną wodą lub lodem) tak, by się nie rozgotowały.
  2. Sos holenderski

    • Sos holenderski połącz z zimną wodą i zagotuj, cały czas mieszając. Gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Odstaw, dodaj zimne masło i wymieszaj.
    • W międzyczasie ubij Ramę Cremefine 31%, dodaj do ciepłego sosu i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodatki

    • Młody szpinak podsmaż na Ramie Culinesse, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    • Migdały i bułkę przyrumień na oddzielnych patelniach.
  4. Podanie

    • Szparagi i młody szpinak ułóż na talerzu, polej sosem holenderskim, dodatkowo posyp przygotowanymi migdałami i bułką tartą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza