Menu

Składniki

+

Sos

Warzywa

  • Fasolka szparagowa 1.2 kg
  • Ciecierzyca 0.4 kg

Podanie

  • Papryka chili świeża

Kremowe curry, w połączeniu z warzywami, stanowi doskonałą alternatywę dla dań mięsnych. Zielonej fasolki nie gotuj zbyt długo, a ciecierzycę dodaj dopiero na końcu. Curry podawaj z makaronem lub ryżem.

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Na Ramie Profi podsmaż cebulę, czosnek i orzechy, dodaj curry, trawę cytrynową i imbir.
    • Następnie wlej Ramę 15%, mleko kokosowe i Esencję bulionu warzywnego, gotuj kilka minut na wolnym ogniu.
  2. Warzywa

    • Dodaj fasolkę i cieciorkę, całość duś przez kilka minut, dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Curry podawaj z pokrojoną w cienkie plasterki papryczką chili.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza