Składniki
Wegetariańska pizza Fungi – z grzybami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto:
Mąka pszenna typ„0”
/kg
1650.0 g
0%
Woda z lodem
/ml
700.0 ml
0%
Mleko
/l
200.0 ml
0%
Oliwa z oliwek
/ml
100.0 ml
0%
Drożdże świeże
/kg
14.0 g
0%
Sól
/kg
45.0 g
0%
Dodatki:
Podgrzybek Brunatny
/kg
700.0 g
0%
Masło
/kg
30.0 g
0%
Formowanie i pieczenie:
Passata przetarte pomidory Knorr Professional 10kg
/kg
800.0 g
0%
Ser mozarella
/kg
1200.0 g
0%
Pieczarki (plasterki)
/g
700.0 g
0%
Cebula, krążki lub pióra
/g
400.0 g
0%
Pieprz czarny mielony, sól
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Podanie:
Pieprz czarny świeżo grubo mielony
/g
5.0 g
0%
Oregano suszone
/kg
5.0 g
0%
Oliwa z oliwek
/ml
200.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto:
-
Mąka pszenna typ„0” 1650.0 g
-
Woda z lodem 700.0 ml
-
Mleko 200.0 ml
-
Oliwa z oliwek 100.0 ml
-
Drożdże świeże 14.0 g
-
Sól 45.0 g
Dodatki:
-
Podgrzybek Brunatny 700.0 g
-
Masło 30.0 g
Formowanie i pieczenie:
-
Ser mozarella 1200.0 g
-
Pieczarki (plasterki) 700.0 g
-
Cebula, krążki lub pióra 400.0 g
-
Pieprz czarny mielony, sól
Podanie:
-
Pieprz czarny świeżo grubo mielony 5.0 g
-
Oregano suszone 5.0 g
-
Oliwa z oliwek 200.0 ml