Menu

Składniki

+

Ciecierzyca

Podanie

  • Cebula dymka (zielone części) 60.0 g

Jeżeli chcesz idealnie ugotować warzywa strączkowe, takie jak ciecierzyca, namocz je dzień wcześniej i gotuj w minimalnej ilości wody, przykryte czystą ściereczką lub gazą. Dzięki temu warzywa nie będą się ruszać i unikniesz ryzyka ich uszkodzenia.

...

Przygotowanie

  1. Ciecierzyca

    • Ciecierzycę namocz dzień wcześniej w letniej, przegotowanej wodzie i ugotuj z dodatkiem soli.
    • Na oleju podsmaż cebulę, seler naciowy, a po chwili dodaj żółtą pastę curry i zasmażaj. Połącz z ugotowaną ciecierzycą i pomidorami.
    • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    • Ciecierzycę z pomidorami i curry duś przez chwilę na małym ogniu.

  2. Podanie

    • Podawaj z drobno pokrojoną dymką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza