Składniki
Wegańskie pierogi z soczewicą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł126.52
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto:
Mąka
/kg
750.0 g
0%
Woda gorąca
/l
375.0 ml
0%
Olej
/l
100.0 ml
0%
Sól do smaku
/
0.0
0%
Farsz:
Cebula, drobna kostka
/g
230.0 g
0%
Czosnek, drobno posiekany
/g
15.0 g
0%
Soczewica, wypłukana
/g
300.0 g
0%
Woda
/l
600.0 ml
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/l
30.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Primerba grzybowa 0,34 kg
/kg
30.0 g
0%
Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Ziemniaki, ugotowane, przeciśnięte przez praskę
/g
400.0 g
0%
Natka pietruszki, posiekana
/g
20.0 g
0%
Sól, pieprz czarny do smaku
/
0.0
0%
Puree z dyni:
Dynia Hokkaido, bez pestek
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/kg
10.0 g
0%
Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Podanie:
Szalotka krążki
/kg
100.0 g
0%
Mąka
/kg
30.0 g
0%
Pieczarki, plastry
/g
150.0 g
0%
Olej
/l
20.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto:
-
Mąka 750.0 g
-
Woda gorąca 375.0 ml
-
Olej 100.0 ml
-
Sól do smaku
Farsz:
-
Cebula, drobna kostka 230.0 g
-
Czosnek, drobno posiekany 15.0 g
-
Soczewica, wypłukana 300.0 g
-
Woda 600.0 ml
-
Ziemniaki, ugotowane, przeciśnięte przez praskę 400.0 g
-
Natka pietruszki, posiekana 20.0 g
-
Sól, pieprz czarny do smaku
Puree z dyni:
-
Dynia Hokkaido, bez pestek 500.0 g
Podanie:
-
Szalotka krążki 100.0 g
-
Mąka 30.0 g
-
Pieczarki, plastry 150.0 g
-
Olej 20.0 ml