Menu

Składniki

+

Warzywa

Vinaigrette cytrynowy


Przy blanszowaniu warzyw okopowych i korzeniowych ważne jest dodanie cukru. Pomoże on utrwalić ich kolor.

...

Przygotowanie

  1. Warzywa

    • Warzywa oczyść i pokrój w dowolny sposób. Ugotuj każde warzywo oddzielnie w wodzie zdodatkiem Esencji bulionu warzywnego i cukru.
  2. Vinaigrette cytrynowy

    • Połącz Esencję bulionu warzywnego z musztardą, roztartym czosnkiem, cukrem i niewielką ilością soku z cytryny.
    • Całość mieszaj rózgą, sukcesywnie dolewając olej i oliwę z oliwek. Postępuj tak samo jak przy robieniu klasycznego majonezu. Na koniec dodaj pozostałą część soku z cytryny, cały czas mieszając.
  3. Podanie

    • Ugotowane warzywa podawaj na ciepło lub na zimno z cytrynowym vinaigrette.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza