Menu

Składniki

+

Sos:

Sałata:

  • Gruszka oczyszczona, półplastry 400.0 g
  • Marchew, obrana, półplastry 200.0 g
  • Mix sałat 500.0 g
  • Ogórek zielony, krojony wzdłuż na plastry 400.0 g
  • Cebula czerwona piklowana, ćwiartki 100.0 g
  • Pomidory suszone z oleju 250.0 g
  • Owoce granatu 100.0 g
  • Jarmuż, usmażony na fryturze 50.0 g

Tiul:


Przygotowanie

  1. Sos:

    • Wodę, sok z cytryny, ocet, miód, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz dokładnie zmiksuj.
    • Całość przelej do miski, dodaj Primerbę i mieszając rózgą dodawaj oliwę i olej.
    • Na koniec dodaj musztardy i dokładnie wymieszaj.
  2. Sałata:

    • Gruszki i marchew lekko zgrilluj.
  3. Tiul:

    • Wodę, olej, mąkę i Primerbę zmiksuj. Na rozgrzaną, suchą, teflonową patelnię wlej niewielką ilość przygotowanej masy i smaż do wytopienia się oleju. Delikatnie zdejmuj cienką łopatką z patelni.
  4. Podanie:

    • Wszystkie składniki układaj na talerzu.
    • Na koniec posyp owocami granatu i polej sosem, dekoruj tiulem. Opcjonalnie, podawaj z grzankami zapieczonymi z wegańską mozzarellą wymieszaną z Primerbą zielone pesto.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza