Menu

Składniki

+

Kofta

Dip ziołowo-cytrusowy

  • "Jogurt" wegański 600.0 g
  • Mięta liść 10.0 g
  • Kolendra świeża 10.0 g
  • Mięta liść 10.0 g
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 15.0 g

Dodatki

  • Cebula czerwona 200.0 g
  • Papryka kolorowa 200.0 g
  • Groszek cukrowy 100.0 g
  • Brokuły 300.0 g
  • Seler naciowy 300.0 g
  • Oliwa 20.0 ml
  • Sól do smaku

...

Przygotowanie

  1. Kofta

    • Do gotującej wody dodaj Esencję warzywną i kaszę. Zagotuj, przykryj pokrywką i odstaw na 15 minut. 
    • Dodaj rozmrożone burgery, przyprawy i zioła. 
    • Całość dokładnie wymieszaj, odstaw do lodówki na 1 godzinę. 
    • Uformuj podłużne kofty, nadziej na patyczki, usmaż na patelni grillowej lub upiecz w piecu.
  2. Dip ziołowo-cytrusowy

    • Wegański „jogurt” połącz z posiekanymi ziołami i Esencją Cytrusową.  
  3. Dodatki

    • Warzywa dowolnie pokrój, zblanszuj, przesmaż na oliwie z odrobiną soli tak, aby pozostały chrupkie.  
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza