Menu

Składniki

+

Sos

Podanie

  • Orzeszki ziemne, przyrumienione 150.0 g
  • Kolendra świeża 30.0 g
  • Chili czerwone, posiekane 30.0 g
  • Dymka 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Na rozgrzaną patelnie wlej olej dodaj chili i masło orzechowe oraz pieprz syczuański po chwili dodaj Jak Mielone. 
    • Całość razem smaż. Dopraw solą dodaj imbir i podsmaż jeszcze przez chwilę. Wlej wodę, Esencję bulionu warzywnego, ocet, sos sojowy, pastę Tahini i cukier. 
    • Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż sos zgęstnieje.
    • Makaron ugotuj
  2. Podanie

    • Wymieszaj makaron z sosem.
    • Podawaj na talerzach i udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi, siekaną cebulą dymką i plasterkami chili.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza