Menu

Składniki

+

Wątróbka

Chutney mango

  • Mango świeże 250.0 g
  • Jabłka 300.0 g
  • Imbir 10.0 g
  • Olej 30.0 ml
  • Wino białe wytrawne 100.0 ml
  • Kmin rzymski 1.0 g
  • Papryka słodka wędzona 1.0 g
  • Pieprz Cayenne 1.0 g
  • Pieprz czerwony w ziarnach 2.0 g
  • Woda 200.0 ml
  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 5.0 ml
  • Miód 20.0 g

Podanie

  • Chałka 1.0 szt.
  • Masło 100.0 g

Przygotowanie

  1. Wątróbka

    • Wątróbkę pokrój w plastry, przypraw, oprósz mąką i obsmaż na patelni.
    • Podlej winem, dodaj przyprawy i sos pieczeniowy połączony z wodą.
    • Gotuj na małym ogniu kilka minut.
    • Przygotuj filety z pomarańczy, śliwki pokrój i pod koniec duszenia dodaj z sokiem pomarańczowym do wątróbki.
  2. Chutney mango

    • Mango, jabłka i imbir pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. 
    • Podlej winem, dodaj przyprawy i wodę. Gotuj do odparowania. 
    • Chutney dopraw do smaku Esencją i miodem.
  3. Podanie

    • Chałkę pokrój i obsmaż na maśle.
    • Wątróbkę podawaj na chałce z dodatkiem chutney mango, udekorowane listkami sałat.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza