Menu

Składniki

+

Mięso

Kukurydza

  • Kukurydza „baby” 1.2 kg
  • Masło 100.0 g
  • Groszek cukrowy 600.0 g
  • Cukier 100.0 g

Podanie

  • Olej
  • Makaron ryżowy 100.0 g

Udka z kurczaka to jeden z najpopularniejszych drobiowych składników w kuchni azjatyckiej. W odróżnieniu od fileta z kurczaka są bardziej soczyste, a dzięki zwięzłej konsystencji dużo lepiej zachowują się w daniach typu stir-fry. Po wycięciu kości i pokrojeniu na kawałki smaży się je tak samo jak fileta.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Udka oczyść.
    • W misce wymieszaj czerwony ocet winny, miód, Sunshine Chili i tabasco.
    • Przygotowaną marynatą natrzyj udka, spryskaj tłuszczem i piecz w piecu konwekcyjno-parowym.
  2. Kukurydza

    • Kukurydzę „baby” obsmaż na maśle, dodaj cukier, tak by kukurydza lekko się skarmelizowała.
    • Dodaj groszek cukrowy i wszystko razem podsmaż.
  3. Podanie

    • Serwuj z makaronem ryżowym, usmażonym na chrupko na rozgrzanym oleju.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza