Składniki
Turbot z wędzonymi szparagami i cytrusową konfiturą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł5248.5
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Solanka/turbot:
Sól
/kg
70.0 g
0%
Cukier
/kg
40.0 g
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Turbot (oczyszczony filet)
/kg
1.2 kg
0%
Masło
/kg
60.0 g
0%
Altis Oliwa Klasyczna 4l
/do smażenia
0.0 do smażenia
0%
Czosnek z łupiną
/ząbki
4.0 ząbki
0%
Wędzone szparagi:
Masło
/kg
400.0 g
0%
Szparagi białe (oczyszczone)
/kg
700.0 g
0%
Konfitura cytrusowa:
Kapary
/kg
40.0 g
0%
Oliwki czarne (pokrojone w słupki)
/kg
40.0 g
0%
Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l
25.0 ml
0%
Sól morska
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Pomidory pokrojone w kostkę, bez skóry
/kg
200.0 g
0%
Natka pietruszki (drobno pokrojona)
/kg
10.0 g
0%
Altis Oliwa Klasyczna 4l
/do smażenia
50.0 ml
0%
Podanie:
Puree z batatów
/kg
1.0 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Solanka/turbot:
-
Sól 70.0 g
-
Cukier 40.0 g
-
Woda 1.0 l
-
Turbot (oczyszczony filet) 1.2 kg
-
Masło 60.0 g
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l
-
Czosnek z łupiną 4.0 ząbki
Wędzone szparagi:
-
Masło 400.0 g
-
Szparagi białe (oczyszczone) 700.0 g
Konfitura cytrusowa:
-
Kapary 40.0 g
-
Oliwki czarne (pokrojone w słupki) 40.0 g
-
Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 25.0 ml
-
Sól morska
-
Pomidory pokrojone w kostkę, bez skóry 200.0 g
-
Natka pietruszki (drobno pokrojona) 10.0 g
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l 50.0 ml
Podanie:
-
Puree z batatów 1.0 kg