Menu

Składniki

+

TROĆ SMAŻONA

RIOTTO Z KALAFIORA

SOCZEWICA


...

Przygotowanie

  1. TROĆ SMAŻONA

    • Troć dopraw Delikatem, skrop winem i sokiem z cytryny, obłóż koperkiem (pozostaw klika gałązek do dekoracji), odstaw na 2-3 godziny. 
    • Obtocz w mące, obsmaż na oleju i piecz w temp. 170°C przez 7 minut.
  2. RIOTTO Z KALAFIORA

    • Na maśle podsmaż cebulę, dodaj kalafior i chwilę zasmażaj. Podlej winem i redukuj. 
    • Rosół wymieszaj w ciepłej wodzie, wlej do kalafiora i gotuj do odparowania płynu. 
    • Pod koniec dodaj śmietankę, parmezan i dopraw.
  3. SOCZEWICA

    • Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie, dodaj oliwę, posiekaną pietruszkę, podgrzaną Campagna Rustica i wymieszaj. 
    • Opcjonalnie, podawaj z zieloną oliwą smakową.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza