Menu

Składniki

+

Tost

Jajko poche

  • Jajka 10.0 szt.
  • Ocet winny biały 25.0 ml
  • Sól 15.0 g

Podanie

  • Pianka z pietruszki

 TOST Z PEPERONATĄ/ jajko poche

...

Przygotowanie

  1. Tost

    • Chleb pokrój i zgrilluj. 
    • Pokrojonego oscypka i cząstki pomidora podsmaż. Szparagi ugotuj z dodatkiem soli i cukru.
    • Szpinak zeszklij na maśle, przypraw sola i pieprzem.
  2. Jajko poche

    • Zagotuj wodę z dodatkiem octu i soli.
    • Delikatnie wbij jajko na wrząca wodę i przygotuj jajko poche.
  3. Podanie

    • Tosty podawaj z oscypkiem, pomidorem, szparagami, szpinakiem i Peperonata. 
    • Na górze umieść jajko poche.
    • Udekoruj pianką z natki pietruszki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza