Menu

Składniki

+

Toskański kurczak

Kremowy sos

Polenta

Infuzowany olej pietruszkowy

  • Olej 100.0 ml
  • Pietruszka zielona 30.0 g

Dodatki

  • Ser Parmezan 40.0 g

...

Przygotowanie

  1. Toskański kurczak

    • Filety pokrój na 10 porcji, zamarynuj w oliwie z przyprawami i ziołami.
    • Upiecz w temp. 180°C przez 12 minut.
  2. Kremowy sos

    • Na maśle zeszklij cebulę, wlej wodę i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. 
    • Dodaj Sos cytrynowo-maślany i Esencję bulionu, mieszając zagotuj. 
    • Następnie dodaj Passatę i śmietankę oraz przekrojone na połowę oliwki.
    • Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. 
    • Sos odstaw, dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Polenta

    • Zagotuj wodę z Rosołem, wsyp polentę i mieszając gotuj na bardzo małym ogniu około 10 minut. 
    • Dodaj masło, starty parmezan i wymieszaj.
  4. Infuzowany olej pietruszkowy

    • Gałązki pietruszki zblanszuj i pokrój, włóż do oleju i podgrzewaj do 70°C przez kilka minut. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
  5. Dodatki

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza