Menu

Składniki

+

Thai kurczak z krewetkami

  • Pasta curryzielona 50.0 g
  • Olej arachidowy 30.0 ml
  • Czosnek(plasterki) 30.0 g
  • Mleko kokosowe 600.0 ml
  • Trawa cytrynowa 50.0 g
  • Liście Kafiru 6 Szt.
  • Galangal 7 Szt.
  • Sos Rybny 30 Ml
  • Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg 20.0 g
  • Udziec Z Kurczaka Bez Skóry I Kości 800 G
  • Krewetki surowe średnie 300.0 g
  • Kolendra świeża 5.0 g
  • Bazylia Tajska 5 G
  • Sok z limonki
  • Cukier brązowy 10.0 g
  • Sezam Do Dekoracji

Połączenie kurczaka i krewetki jeszcze jakiś czas temu było nie do pomyślenia, jednak wraz klasycznymi tajskimi składnikami daje ono wyjątkowe i smaczne danie.

...

Przygotowanie

  1. Thai kurczak z krewetkami

    • Zieloną pastę curry przypraż w rondlu, nie używając tłuszczu.
    • Następnie dodaj olej arachidowy, czosnek, mleczko kokosowe, pokrojoną trawę cytrynową, liście kaffiru, galangal, sos rybny, redukcję drobiową i gotuj przez 15 minut.
    • Włóż kawałki kurczaka, gotuj przez 5 minut, następnie dodaj krewetki. Gotuj następne 2 minuty i dopraw do smaku kolendrą, bazylią, sokiem z limonki i cukrem. Danie posyp prażonym sezamem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza