Menu

Składniki

+

GALARETKA Z ROKITNIKA

KREM Z BIAŁEJ, PALONEJ CZEKOLADY

DEKORACJE Z CIASTA

  • Jajko 1.0 szt.
  • Masło 50.0 g
  • Mąka pszenna 50.0 g
  • Cukier puder 50.0 g

PORADA

  • Jeżyny 50.0 g
  • Borówki 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. GALARETKA Z ROKITNIKA

    • Rokitnik zagotuj z wodą, dodaj Esencję, Auszpik, zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito.
    • Wystudzoną galaretkę wylej do kruchych spodów, odstaw do stężenia.
  2. KREM Z BIAŁEJ, PALONEJ CZEKOLADY

    • Czekoladę piecz w 160°C przez 12 minut i wystudź. 
    • Śmietankę (250 ml) zagotuj z cukrem, dodaj Auszpik i mieszaj do rozpuszczenia. 
    • Dodaj mascarpone i paloną czekoladę. • Wymieszaj z pozostałą śmietanką i odstaw do chłodni do zastygnięcia. 
    • Zimną masę ubij mikserem na średnich obrotach i rozłóż na kruche spody.
  3. DEKORACJE Z CIASTA

    • Z jajka, masła, mąki i cukru pudru wyrób ciasto i odstaw do schłodzenia. 
    • Ciasto rozsmaruj na formie silikonowej i piecz około 3-4 minut w 160°C.
  4. PORADA

    • Żeby przyspieszyć dekorowanie deserów serwowanych w bufecie, wykorzystaj łamane ciasto filo smażone na głębokim tłuszczu.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza