Menu

Składniki

+

Ziemniaki

Sos

Marynowane oliwki

Podanie

  • Szynki Wędzone 300 G

Sekret tego dania tkwi w wędzonej papryce w proszku, nadającej całej kompozycji wspaniałego aromatu.

...

Przygotowanie

  1. Ziemniaki

    • Ziemniaki wyszoruj i pokrój w dużą kostkę.
    • Włóż na 15 minut do pieca konwekcyjno-parowego na funkcję gotowanie. Osusz, a następnie przypraw Delikatem do drobiu i wędzoną papryką. Skrop olejem i zapiecz.
  2. Sos

    • Mleko połącz z sosem sałatkowym czosnkowym, dodaj majonez, oliwę, paprykę i tabasco. Pozostaw na chwilę, by sos zgęstniał.
    • Ziemniaki można podawać na ciepło lub na zimno z gęstym sosem majonezowym, polane lub wymieszane.
    • Marynowane oliwki

      • Przygotuj marynowane oliwki; oliwę wymieszaj z Primerbą, dodaj skarmelizowaną na miodzie cebulę, całość połącz z oliwkami, pozostaw na kilka godzin do zamarynowania.
    • Podanie

      • Ziemniaki podawaj z sosem i marynowanymi oliwkami. Idealnym dopełnieniem będą hiszpańskie szynki.
    Menu
    Strona Główna
    Produkty
    Przepisy
    Wiedza