Menu

Składniki

+

Chrupiący dorsz

  • Polędwica z dorsza 1.0 kg
  • Woda 2.0 l
  • Sól 160.0 g
  • Cukier 20.0 g

Sos jalapeno

Panierka

Tacos

  • Tortilla 20.0 szt.
  • Kolendra świeża, grubo posiekana 30.0 g
  • Twaróg wędzony 200.0 g
  • Pomidorki koktajlowe 200.0 g

...

Przygotowanie

  1. Chrupiący dorsz

    • W zimnej wodzie wymieszaj sól, cukier i włóż kawałki dorsza. Odstaw na 15 minut. 
    • Wyjmij, opłucz w zimnej wodzie i osusz.
  2. Sos jalapeno

    • Zmiksuj paprykę jalapeño, kolendrę, dymkę, olej, awokado, wodę i Esencje Cytrusowa.
    • Dodaj jogurt grecki i Majonez Hellmann’s. Wymieszaj i dopraw.
  3. Panierka

    • Do piwa dodaj 110 g mąki pszennej i pozostałe składniki. Wymieszaj. 
    • Kawałki dorsza obtocz w 40 g maki pszennej, zanurz w cieście i smaż na głębokim tłuszczu.
  4. Tacos

    • Na delikatnie zrumienione tacos ułóż kawałki usmażonego dorsza i pomidorki koktajlowe. Polej sosem. Posyp pokruszonym serem twarogowym i kolendrą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza