Menu

Składniki

+

Szaszłyki

Pieczenie

  • Trawa cytrynowa 10.0 cu

Podanie

  • Ryż jaśminowy 500.0 g
  • Ogórek zielony 800.0 g

Pang Gang oznacza piecz lub grilluj. To idealny produkt do wstępnego marynowania. Dzięki niemu smażone i pieczone mięsa są miękkie i soczyste. Dodatkowo produkt może być użyty jako glazura w trakcie pieczenia lub grillowania. Proponowany sposób pieczenia, na łodyżkach trawy cytrynowej, sprawi, że mięso uzyska dodatkowy aromat, a sam sposób podania będzie bardziej atrakcyjny dla gościa.

...

Przygotowanie

  1. Szaszłyki

    • Kurczaka pokrój w dużą kostkę (3 szt. na porcję).
    • Białą część trawy cytrynowej drobno posiekaj.
    • Połącz składniki marynaty, wymieszaj tak, by powstała konsystencja pasty.
    • Połącz z kurczakiem i pozostaw do zamarynowania.
  2. Pieczenie

    • Na zaostrzone łodygi trawy cytrynowej nakłuj 3 kawałki zamarynowanego kurczaka.
    • Piecz w piecu konwekcyjno-parowym w temperaturze 180°C, od czasu do czasu polewając marynatą.
  3. Podanie

    • Podawaj z sałatką ze świeżego ogórka i ryżem jaśminowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza