Menu

Składniki

+

Szaszłyki z indyka

Grillowane dodatki

  • Boczek wędzony, plastry 100.0 g
  • Fasolka szparagowa zielona , blanszowana (cała) 500.0 g
  • Pomidorki koktajlowe ze szypułką 600.0 g
  • Karczochy konserwowe (przekrojone na połówki) 350.0 g

Emulsja z kolendry

  • Sok z cytryny świeży 20.0 ml
  • Kolendra, posiekana 10.0 g
  • Olej 30.0 ml

Podanie

  • Sałata frisee 50.0 g

Jeżeli chcesz w szybkim czasie uzyskać idealnie chrupki chips z boczku, to użyj do jego przygotowania kuchenki mikrofalowej.

...

Przygotowanie

  1. Szaszłyki z indyka

    • Uda z indyka pokrój w kostkę. Kefir wymieszaj z solą, dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Odstaw na 24 godziny.
    • Następnie mięso wyjmij z kefiru, mocno odsącz i wymieszaj z połową Sosu Pang Gang. Odstaw na około 2 godziny.
    • Nabij na szpikulce szaszłykowe i zgrilluj.
    • W trakcie grillowania smaruj resztą Sosu Pang Gang.
  2. Grillowane dodatki

    • Wszystkie dodatki zgrilluj.
    • Zgrillowane plastry boczku połam na kawałki.
  3. Emulsja z kolendry

    • Składniki emulsji dokładnie wymieszaj.
  4. Podanie

    • Szaszłyka ułóż na desce, obok połóż grillowane dodatki oraz sałatę frisee. Całość skrop emulsją z kolendry.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza