Menu

Składniki

+

Mięso

  • Łopatka wieprzowa 2.4 kg

Marynata

Dodatki

  • Cebula (krążki) 100.0 g
  • Słonina lub podgardle (paski) 1.4 kg
  • Sól 15.0 g
  • Czosnek (rozgnieciony) 40.0 g
  • Olej 100.0 ml

Przygotowanie

  • Patyczki Bambusowe Do Nadziewania

Marynowanie szaszłyków w majonezie nada mięsu wyjątkową kruchość i soczystość.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Łopatkę pokrój w kostkę na szaszłyki.
  2. Marynata

    • Wszystkie składniki marynaty wymieszaj i połącz z mięsem, odstaw na 12 godzin.
  3. Dodatki

    • Cebulę i słoninę dopraw solą, czosnkiem i skrop olejem.
  4. Przygotowanie

    • Na namoczone patyczki bambusowe nadziej mięso, cebulę i słoninę.
    • Piecz w piecu nagrzanym do temperatury 165⁰C przez 30 minut lub grilluj do miękkości.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza