Menu

Składniki

+

Polędwiczka:

Sos:

Dodatki:


Strogonow przygotowuje się z polędwicy wołowej, ale aby zmniejszyć food cost w tej recepturze użyto polędwiczki wieprzowej.

...

Przygotowanie

  1. Polędwiczka:

    • Polędwiczkę oczyszczoną z błon pokrój i obsmaż na oleju z masłem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Sos:

    • Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki pokrojone w cząstki i zasmażaj.
    • Następnie dodaj paprykę słodką, Koncentrat pomidorowy i chwilę zasmażaj.
    • Wlej bulion lub wodę, dodaj musztardę i gotuj przez kilka minut. Dodaj Zasmażkę i wymieszaj.
    • Następnie wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu kolejne kilka minut.
    • Następnie dodaj podsmażone mięso i zagotuj. Dodaj posiekaną zieloną pietruszkę i dopraw.
  3. Dodatki:

    • Strogonowa podawaj ze szpeclami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza