Menu

Składniki

+

Stek Hache

Ziemniaki z soli

  • Ziemniaki w łupinie 1.5 kg
  • Sól morska w płatkach 40.0 g
  • Mąka pszenna 160.0 g

Surówka z kalarepy i jabłka

  • Kalarepa 500.0 g
  • Jabłka 200.0 g
  • Chrzan 40.0 g
  • Koperek świeży 15.0 g
  • Sól 5.0 g
  • Pieprz czarny mielony 2.0 g

Dodatki

  • Masło 200.0 g
  • Brokuły, blanszowany 400.0 g
  • Groszek cukrowy, blanszowany 200.0 g

...

Przygotowanie

  1. Stek Hache

    • Mięso posiekaj nożem. Cheddar i chorizo pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z mięsem, dopraw Esencją bulionu wołowego i Esencją dymną. 
    • Uformuj steki i zgrilluj.
  2. Ziemniaki z soli

    • Ziemniaki umyj i wymieszaj w soli połączonej z mąką. 
    • Piecz w temp. 190°C około 30 minut.
  3. Surówka z kalarepy i jabłka

    • Kalarepę i jabłko zetrzyj i wymieszaj z Majonezem, chrzanem i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Dodatki

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza