Menu

Składniki

+

Wykonanie:


Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    • Piersi z kurczaka pokrój w większą kostkę i przełóż do miski. 
    • Kukurydzę, cukinię, paprykę i cebulę pokrój tak, aby można było przygotować z nich szaszłyki i przełóż do drugiej miski.
    • Delikat do gyrosa wymieszaj z olejem, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz z utartym w moździerzu zielem angielskim i liściem laurowym. Przygotowaną marynatę dodaj do kostki z piersi kurczaka oraz do warzyw (dwie części marynaty do kurczaka, jedną część do warzyw). Następnie przygotuj szaszłyki mięsne oraz warzywne.
    • Jogurt wymieszaj z utartym czosnkiem i posiekanymi ziołami. Dopraw solą, a przed wydaniem skrop oliwą.·
    • Przygotuj sałatkę grecką. W misce wymieszaj oliwki, suszone pomidory, ser feta, rukolę, natkę pietruszki, oliwę i Primerbę bazyliową.
    • Szaszłyki grilluj.·
    • Gotowe podawaj z sałatką grecką, sosem jogurtowym i grillowanym chlebkiem pita.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza