Menu

Składniki

+

Soczewica

Warzywa

  • Cebula, kostka 100.0 g
  • Czosnek, posiekany 10.0 g
  • Pieczarki (ćwiartki) 500.0 g
  • Rama Profi uniwersalny tłuszcz 72% 1kg 30.0 g
  • Papryka świeża (kostka) 300.0 g
  • Kumin Do Smaku
  • Mrożone warzywa (kalafior, brokuł, marchewka) 500.0 g
  • Mąka 50.0 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz Czarny Do Smaku
  • Kwaśna śmietana 300.0 g
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 20.0 g
  • Bułka grahamka 10.0 cu

Wegetariański obiad.

...

Przygotowanie

  1. Soczewica

    • Soczewicę wypłucz i zalej połową wody. Odstaw na kilka godzin do namoczenia.
    • Gotuj do miękkości na wolnym ogniu z dodatkiem Delikatu uniwersalnego, liścia laurowego i sosu sojowego.
  2. Warzywa

    • Cebulęi czosnek podsmaż razem z pieczarkami na Ramie i dodaj do soczewicy.
    • Następnie wlej drugą część wody, dodaj paprykę i dopraw kuminem.
    • Gotuj do miękkości.
    • Na koniec dodaj rozmrożone warzywa, krótko gotuj, zagęść zawiesiną z niewielkiej ilości wody i mąki, ponownie zagotuj i dopraw do smaku.
    • Podawaj z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i bułką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza